ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ζήστε την Εμπειρία

Ιππασία

Η Ιππασία αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αποκτήσει θεραπευτικές ιδιότητες.

Στον Ποταμό Αχέροντα σίγουρα μια βόλτα με ένα άλογο θα σας συναρπάσει και θα σας χαλαρώσει. Μια βόλτα στον ποταμό και θα γευτείτε απέραντα ομορφιά του. Τα κρύα νερά θα σας δροσίσουν και η αμέτρητη ομορφιά της φύσης θα σας εντυπωσιάσει. Η Ιππασία στον Αχέροντα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να απολαύσετε και τα άλογα που προσφέρονται για αυτό το λόγο σίγουρα θα τα λατρέψετε.

Αρχικά μπορείτε να ιππεύσετε το άλογο, στη συνέχεια να κολυμπήσετε στα λίγο πιο βαθιά νερά. Τα άλογα είναι εκπαιδευμένα και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε αυτό το επιβλητικό τοπίο.

Parapente

Αυτό το άθλημα έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η περιοχή των Σύβοτων είναι η κατάλληλη για να πραγματοποιήσετε μια τέτοια επιθυμία. Ποιος δεν θα ήθελε άραγε να πετάξει από ψηλά και να νιώσει αυτή την ασύγκριτη αίσθηση ελευθερίας.

Πρόκειται για ένα ειδικό αλεξίπτωτο, με το οποίο μπορεί κανείς να απογειωθεί από μια πλαγιά ανεξάρτητα από το ύψος της. Η απογείωση είναι στο έδαφος με τον χειριστή να τρέχει στη πλαγιά και να αποκολλάται από αυτή. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα που με βοηθό τις μετεωρολογικές συνθήκες μπορεί να μείνει μια αξέχαστη ανάμνηση σε οποίον το κάνει.

Scuba Diving

Τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και οι πανέμορφες και ολοκάθαρες παραλίες ενδείκνυνται για αυτό το άθλημα. Η επαφή με το νερό και η περιήγηση σε έναν υπέροχο κόσμο καλά κρυμμένο και απομακρυσμένο από την καθημερινότητα θα σας συναρπάσουν. Αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία και περιπέτεια που όλοι πρέπει να δοκιμάσετε. Μέσα στα νερά του ιονίου ηχεί μια απέραντη ηρεμία οι ακτίνες του ηλίου σας κρατούν συντροφιά.

Το πρώτο στάδιο είναι μια μικρή εκπαίδευση, μαθαίνετε τι πρέπει να κάνετε και ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός. Το επόμενο στάδιο είναι η κατάδυση υπό την επίβλεψη ειδικευμένου προσωπικού. Η θαλάσσια περιοχή των Σύβοτων είναι από τις ομορφότερες και κατάλληλες για καταδύσεις και ο βυθός της θα σας εκπλήξει ευχάριστα χάρη στη πληθώρα ειδών ψαριών ,τους όμορφους υφάλους με τα μοναδικά τους χρώματα.

Rafting

Το Rafting αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα που σίγουρα θα κάνετε στον Ποταμό Αχέροντα. Ο Ποταμός Αχέροντας προσφέρεται και για αυτό το άθλημα. Πραγματοποιείται όλο τον χρόνο και η περιοχή είναι αυστηρά επιλεγμένη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε με εμπειρία είτε όχι.

Στην αρχή υλοποιείται ένα σχετικό θεωρητικό μάθημα και μετά ξεκινά η κατάβαση πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Υπάρχει πάντοτε ένας οδηγός, ο οποίος δίνει οδηγίες καθ’ όλη την διάρκεια του rafting. Και η περιπέτεια ξεκινά.