ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μερικές πληροφορίες για την τοποθεσία  

Είναι γνωστή ως η «Καραϊβική» της Ελλάδας και δεν είναι άλλη από τα Σύβοτα. Το Villaggio Sioutis βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι κοντά σε όλες τις ομορφιές των Συβότων. Επίσης, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εστιατόρια και ταβέρνες και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να γευτείτε την γαστρονομική μαγεία των Συβότων. Έχετε την δυνατότητα να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας στις πολύ κοντινές και εντυπωσιακές καφετέριες και μπαρ και να χαρείτε ξένοιαστοι τις διακοπές σας ή την μικρή σας εξόρμηση.

Η ναυμαχία των Συβότων πραγματοποιήθηκε το 433 π.Χ. ανάμεσα στους Κορίνθιους και τους Κερκυραίους στις νησίδες Σύβοτα, πριν την έναρξη του Πελοποννησιακού πόλεμου. Τα Σύβοτα εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν σαν χωριό η έστω σαν κάποιος οικισμός και  τα 3 νησιά τα ονόμασαν Σύβοτα. Λίγο πριν το τέλος της Τουρκοκρατίας ξεκίνησαν να χτίζονται τα πρώτα σπίτια στα παράλια της περιοχής καθώς πρόσεξαν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν την κίνηση των πλοίων στα στενά των νησιών. Μετά την ανεξαρτησία του Τούρκικου ζυγού πολλοί Ηπειρώτες από τα ορεινά της Πίνδου και της περιοχές των Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν στα Σύβοτα και εγκαταστάθηκαν εκεί αναπτύσσοντας την οικονομία της περιοχής.

Μετά τη σύνδεση του χωριού με τον εθνικό δρόμο ανέπτυξε τον τουρισμό που δεν αποτελείται μόνο από Έλληνες τουρίστες αλλά και  από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία όπως και Τσεχία. Τα Σύβοτα τώρα πια αποτελούν τουριστικό θέρετρο για την Ήπειρο και ο τουρισμός της αυτός αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ένα ασυνήθιστο τοπίο για την Ελλάδα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν ιστορικό μέρος αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον τουρισμό της περιοχής.

Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και με τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου. Η Μέγα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία των Συβότων, ακριβώς δίπλα είναι η Μικρή Άμμος. Η παραλία Πισίνα είναι σε ένα από τα νησάκια και η παραλία Μπέλλα Βράκα είναι από τις πιο όμορφες παραλίες των Συβότων και ενώνει το νησάκι Μουρτεμένο με τα Σύβοτα, η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή από θάλασσα. Άλλες παραλίες είναι η Ζάβια, ο Γαλλικός Μώλος και του Ζέρη.